23/9/15

Πτυχιούχος της Γ.Γ.Α στο Grappling και τα ΜΜΑ ο Κώστας Φανταουσάκης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη σχολή προπονητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης υπο την Γενική Γραματεία Αθλητισμού με έδρα την Αθήνα, για τα αθλήματα της πάλης υποταγής (grappling/gi-grappling) και των μεικτών πολεμικών τεχνών (ΜΜΑ). 
Την Κρήτη εκπροσώπησε ο Α.Σ. Ιαπετός Χανίων (οδός Γιαμπουδάκη 77, Χανιά) με τον προπονητή Κώστα Φανταουσάκη ο οποίος κατέχει τον βαθμό της καφέ ζώνης στο Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου.
Η Χανιώτης προπονητής πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις και του απονεμήθηκαν τρία διπλώματα προπονητή  για έξι αθλήματα, δύο Ολυμπιακά (ελευθέρα και ελληνορωμαϊκή πάλη) και τέσσερα μη Ολυμπιακά (πάλη στην άμμο, gi-grappling, grappling , MMA). Πρέπει να σημειωθεί οτι όσον αφορά τα αθλήματα του grappling και των ΜΜΑ είναι η πρώτη φορά που απονέμονται διπλώματα της  Γ.Γ.Α. και οτι ανάμεσα σε πάνω απο 200 επιτυχόντες,  ο Φανταουσάκης είναι ό μόνος προπονητής που δραστηριοποιείται στην Κρήτη. 


  Αυτό έγινε δυνατό, με την βοήθεια και την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού προπονητή πάλης, κου Παράσχου Δεσκουλίδη ο οποίος πρόσφερε απλόχερα στον Φανταουσάκη τις γνώσεις του στα αθλήματα της Ολυμπιακής πάλης,  κατα την διάρκεια πολύωρων μαθημάτων που έλαβαν μέρος στο Παγκρήτιο στάδιο του Ηρακλείου. Ο κος Δεσκουλίδης δεσμεύτηκε να συνεχίσει να προσφέρει τις γνώσεις του στο μέλλον όσον αφορά τις τεχνικές ελευθέρας πάλης που είναι απαραίτητο μέρος του grappling και των ΜΜΑ.
Κατα την διάρκει της Σχολής Προπονητών, υπέυθυνος προπονητής στο άθλημα του grappling ήταν ο Ερμής Δημητρόπουλος, μαύρη ζώνη στο Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου και στα ΜΜΑ ο Χρήστος Πετρούτσος. Τα αθλήματα της πάλης, εκτός απο τον κο Δεσκουλίδη, δίδαξαν και άλλοι καταξιωμένοι προπονητές των Ολυμπιακών αυτών αθλημάτων όπως ο Χρήστος Σιδηρόπουλος  (ελευθέρα),  ο Νίκος Αποστόλου (ελληνορωμαϊκή) και ο Κώστας Τραντάς(ελληνορωμαϊκή)  ο οποίος δυστυχώς έφυγε απο την ζωή. Υπέυθυνη της σχολης ήταν η ολυμπιονίκης Βούλα Ζυγούρη.
Με τον προπονητη ΜΜΑ Χρήστο Πετρούτσο και τον προπονητή πάλης Παράσχο Δεσκουλίδη

Με τον προπονητή ελευθέρας πάλης Χρήστο Σιδηρόπουλο

Με τον προπονητή ελληνορωμαϊκή πάλης, Νίκο Αποστόλου

Με την Ολυμπιονίκη Βούλα Ζυγούρη, υπεύθυνη της σχολής προπονητών.

Κατα την απονομή διπλωμάτων στο αμφιθέατρο Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπηής
Με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, Ολυμπιονίκη, Κώστα Θάνο1 σχόλιο: